25+ chemical names and formulas

0
chemical names and formulas
chemical names and formulas

Chemical names and formulas

chemical names and formulas
chemical names and formulas

1– ?????? (Alum) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ??????????? ?????? (K2SO4Al2(SO4)3 24H2O)
2.– ???? ????????? (Chile Saltpetre) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????? ???????? – Sodium Nitrate (NaNO3)
3.– ?????? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ??????? – Borax (Na2B4O7 . 10H2O)
4.– ???? ???? (Blue Vitriol) ?? ?????? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???? ?????? – Copper Sulphate (CuSO4 . 5H2O)
5.– ???? ???? (White Vitriol) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???? ?????? – Zinc Sulphate (ZnSO4)
6– ??? ???? (Green Vitriol) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???? ?????? – Ferrous Sulphate (FeSO4 . 7H2O)
7– ??? ???? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ??????? – Calcium Oxide (CaO)
8. ???? ???? (Slaked Lime) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ????????????? – Calcium Hydroxide
(Ca(OH)2)
9– ?????? (cinabar) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ????????? ??????? – Mercuric Sulphite (HgS)
10.– ???? (Saltpetre) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ???????? – Potassium Nitrate (KNO3)

11.– ???? ?? ???? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ???? – Nitric Acid (HNO3)
12.– ??? (Salt) ?? ???? (Acid) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????????????? ???? – Hydrochloric Acid (HCl)
13.– ???? (Sulphur) ?? ???? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????????? ???? – Sulphuric Acid (H2SO4)
14.– ?????? (Nushadir salt) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ??????? ???????? – Ammounium Chloride (NH4Cl)
15.– ?????? (Galena) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ??? ??????? – Lead Sulphide (PbS)
16.– ??. ??. ??. (T.N.T.) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ????? ?????????????? – Tri Nitrotoulene (C6H2CH3 (NO2)3)
17.– ??????? ????? (Caustic Potash) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ??? ?????????? – Potassium Hydroxide (KOH)
18.– ????? ??? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????? ?????? – Sodium Sulphate (Na2SO4)
19.– ?????? ??? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????? ?????? – Sodium Sulphate (Na2SO4 . 10H2O)
20.– ???? (sand) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ??????? ??????? – Silicon Oxide (SiO2)
21.– ????? ????? (White Potash) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???????? ??????? – Potassium Chlorate (KClO3)
22.– ????? ?????? (China White) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ???? ??????? – Zinc Oxide (ZnO)
23.– ????? (Hypo) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????? ?????????? – Sodium Thiosulphate (Na2S2O3 . 5H2O)
24.– ????? ??? (Marsh Gas) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ????? – Methane (CH4)
25.– ???????? (Alcohol) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ????? ???????? – Ethyl Alcohol (C2H5OH)
26.– ???? (Sugar) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans-??????? – Sucrose (C12H22O11)
27.– ??????? ?? ???????? ??? ???? ???
Ans-??????? (3HCL + HNO3)
28.– ???? ?? (Heavy Water) ?? ???????? ??? ???? ???
Ans- ?????????? ??????? – Deuterium Oxide (D2O)
chemistry formula, list of chemical names, chemical names, and formulas, ???????? ???, 25+ chemical names and formulas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here